Sporočilo
  • Spletno mesto uporablja piškotke, ki zagotavljajo boljšo uporabniško izkušnjo. Za zbiranje statistike uporabljamo Google Analytics, ki prav tako uporablja piškotke.

Sofinancira:
MOL logotip SLO promocijski mali 2
triglav

FS1 logo

MIZS logo

 

SZS1 logo
BTC City


sodelujemo v programu

S športom je življenje lepše

Moščanski sokoli

 

nurse helvetica, buy sans-serif;">V Mostah so pred drugo svetovno vojno delovala tri sokolska društva: Sokol Štepanja vas, Sokol Polje in Sokol Moste, katerega naslednik je naše društvo.

Športna vadba Sokola Moste je potekala v telovadnici na OŠ Moste (sedanja gimnazija Moste), zunanja  pa za "Lapajnetovo hišo" (prostor med sedanjo občino in gimnazijo). Tekmovalci so imeli nastope  tudi v prostorih v objektu na sedanji Rojčevi 25.  

Načelnik je bil Ludvig Jezeršek, blagajnik Martin Perme, vodja članskih oddelkov Janez Pavlica, kot starosti pa sta se na vsakih nekaj let menjavala g. Baloh in g. Pavlica.

 

sok1     sok2
Na odprtju zunanjega telovadišča

 

Sokoli so gojili predvsem splošno telesno vzgojo, prednost pred vsemi dejavnostmi pa je imela orodna telovadba. Zelo dejavna je bila tudi dramska skupina, ki jo je vodil Lado Tinta. Sokoli so sodelovali  na vseh sokolskih zletih,  pomagali  pa so tudi okoliškim sokolom pri izvajanju njihovih programov in nastopov.

S prostovoljnimi prispevki in samostojnim delom jim je v tridesetih letih uspelo, da so zgradili telovadišče moščanskega sokola na prostoru za dolenjsko železnico (sedanji prostor Papir servisa).

 

sok3    sok4

Bensa, Kos, Herga, Gostič, Supan in na drogu Modic    Skupina članov in članic po nastopu

 

 

5           9           4          

 

 

 

 

Vse pravice pridržane © 2018 Športno društvo Moste